Kordon kanı ve kordon (göbek bağı) uzun zaman boyunca atık ürün olarak kabul edilmiş ve doğumdan sonra plasenta ile atılmıştır. Tıp alanındaki ilerlemeler ile birlikte kök hücrelerin birçok hastalığın tedavisinde kullanılabileceği saptanmış ve bu alanda birçok başarılı çalışma yapılmıştır. Alternatif kaynakların tespiti için yapılan araştırmalar sonucu kordon kanı ve kordon (göbek bağı) zengin kök hücre içerikleri ile dikkat çekmiştir.
Kök hücreler farklılaşma güçlerine göre ve elde edildikleri kaynaklara göre farklı sınıflara ayrılmaktadır. Kordon (göbek bağı) ve kordon kanının saklanmasındaki temel amaç, içerdikleri iki önemli kök hücre çeşididir. Bu kök hücreler, kan kök hücreleri ve bağ doku kök hücreleridir. Kordon kanından her iki tipteki kök hücrenin elde edilmesi mümkündür. Kordon (göbek bağı) ise özellikle bağ doku kök hücresi bakımından oldukça zengin ve öncelikli olarak tercih edilen bir kaynaktır.
Bu iki tip kök hücre günümüzde pek çok ciddi hastalığın tedavisinde standart veya klinik deneme kapsamında kullanılmakta olup değerli bir tedavi seçeneğidir. Bu nedenle saklanması yalnız bebeğiniz için değil toplum için de önemli yararlar sağlayabilecektir. Kordon (göbek bağı) ve kordon kanı atılmamalı, mümkünse saklanmalıdır. Özellikle ailenizde kök hücre tedavisine ihtiyacı saptanmış biri varsa bebeğinizin kordon kanını saklatmak amacıyla hekiminize danışmanızda fayda vardır.