Kordon kanı ve kordon (göbek bağı) alınması işlemi, doğum esnasında doğumu gerçekleştiren hekim/yetkin sağlık profesyoneli tarafından yapılır. Bu işlem bebeğe ya da anneye hiçbir şekilde zarar veya acı vermez ve doğum sürecini etkilemez. Doğum tipinin normal veya sezaryen olması kordon kanı ve/veya kordon (göbek bağı) alınması için engel değildir; her iki durumda da yapılabilir.
Kordon kanı ve kordon (göbek bağı) alınması için gerekli olan malzemelerin bulunduğu, bankamızda hazırlanan kitler aile tarafından teslim alınır. Bu kitler, doğum esnasında hazır bulundurulmalıdır.
Kordon kanı, bebek doğduktan ve kordon (göbek bağı) kesildikten sonra ilk 10 dakika içerisinde toplama torbasına alınır. Kordon (göbek bağı) alınması işlemi ise plasentanın (eş) ayrılmasının ardından tamamlanır. Alınan parça özel yıkama solüsyonları ile yıkandıktan sonra yine özel olarak hazırlanmış transfer solüsyonu içerisine konulur.
Alınan ürünler kontrollü transfer ağı ile en geç 48 saat içerisinde bankamıza ulaştırılır.
Saklama kararı verilmemiş ise kordon kanı, kordon (göbek bağı) ve plasenta (eş) atık olarak değerlendirilerek imha edilir.